weerman (weerman) wrote,
weerman
weerman

 • Mood:

Vanmiddag in het (noord)oosten nog (mot)regen, in het zuidwesten wat zon.

In een groot deel van het land is het inmiddels droog en in het zuidwesten van het land neemt vanmiddag de kans op zon toe. In het noordoosten en oosten van het land is het ook vanmiddag nog grijs en valt er geregeld (mot)regen. De neerslagzone trekt geleidelijk verder naar het oosten en in de loop van de avond is het in het hele land droog. Het wordt vanmiddag een graad of 7 en de matig tot vrij krachtige noordwestenwind neemt geleidelijk iets in kracht af.

Vannacht klaart het breed op en gaat het licht vriezen. Er kan in de loop van de nacht wat laaghangende bewolking of nevel ontstaan, maar de kans op mist is niet zo groot. De westenwind is in eerste instantie matig, kracht 3 of 4, draait geleidelijk naar zuidwest en neemt verder af tot zwak, windkracht 2.

Na het optrekken van eventuele mist of laaghangende bewolking, is er zaterdagochtend enige tijd ruimte voor de zon, maar in de loop van de dag komt er van het zuidwesten uit bewolking binnendrijven. Het blijft naar verwachting overwegend droog en het wordt landinwaarts een graad of 9. De zuidwestenwind trekt in de loop van de dag wat aan en wordt matig, kracht 4, en aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, kracht 5.
 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments